Theetuin Under de toer

Park/Tuin, Theetuin
Na een fietstocht door het mooie Gaasterland kunt u even bijkomen met de blote voeten in het gras. Alleen de kakelende kippen hebben het druk. In de tuin zwieren de kopjes en schoteltjes aan de boom op het ritme van de wind. De landelijke sfeer met oude spulletjes omlijsten het decor van de tuin. 

Het dorpje Wijckel ligt op vijf minuten fietsen van het stadje Sloten. De unieke omgeving biedt de combinatie van de wateren van het IJsselmeer (14 km) en het Slotermeer (4 km) en het bosrijke gebied van het dorp Rijs (10 km). Gelegen tussen de glooiende heuvels van het Mirnserklif en het vissersdorp Lemmer, is Wijckel de perfecte uitvalbasis om Gaasterland te ontdekken.

Theetuin ‘Under de Toer’ is vernoemd naar het middelpunt van het dorp: de 36 meter hoge toren van de Vaste Burchtkerk. In de kerk bevindt zich de graftombe van vestingbouwer Menno van Coehoorn. In 1678 liet hij een state bouwen in Wijckel die de naam Meerenstein droeg. Op deze plaats ligt nog altijd een park, dat bekendstaat als het Van Coehoornbosk.

Contactgegevens

Theetuin Under de toer

Menno van Coehoornweg 1
8563 AD Wijckel
jitskevanluit@gmail.com T 0514 851 158
T 06 29249520

Menno van Coehoornweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8563 AD, Wijckel