Bloemencorso Bollenstreek 2018

Thema van het Bloemencorso 2018 is Cultuur. De week voorafgaand bruist het in de Bollenstreek! Van 18 t/m 20 april worden de praalwagens gestoken in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim. Deze kunt u dagelijks bezichtigen. Vrijdagavond 20 april rijdt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.

Op zaterdag 21 april vertrekt het Bloemencorso om 09.30 uur vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden. Het corso komt 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen.  Zondag 22 april staan een deel van de praalwagens en de luxe wagens van De Mooiste File opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

 

Praktische informatie

Zaterdag 21 april 2018 vanaf 09:30

Koningin Wilhelmina Boulevard Model.NdtrcItem.HouseNumber
2202 GV, Noordwijk Zh