Kinderkerstwandeling

Corso of Optocht, Cultureel festival, Muziek overig

Het begint met een voorstelling op het landgoed Calorama, gevolgd door een lampionoptocht, waarin de kinderen en hun begeleiders van Calorama naar de Oude Jeroen door de Voorstraat lopen. De lampions zijn gemaakt door de cliënten van Paspartoe aan de Albert van Velzenstraat, en mogen na afloop gratis mee naar huis genomen worden. Tijdens de optocht lopen de kinderen van Kleijnkoor zingend voorop. De optocht mondt uit in een tweede kort kinderconcert door Kinder-Kleijnkoor in de oude Jeroenskerk. Daarna vertrekt iedereen via de oude toren om buiten bij een kraampje nog gratis een glas warme chocomel en een versnapering te krijgen.

Om te zorgen dat het aantal deelnemers (kinderen en hun begeleiders) past bij het aantal beschikbare plaatsen in de kerk, worden vooraf kaarten verkocht. De capaciteit van de kerk is beperkt tot 300 personen. Mocht iemand te laat zijn voor het kopen van kaarten, dan blijft de optocht de moeite van het bekijken waard. De organisatie rekent uiteraard op veel publiek langs de route.

Programma

16:15 uur hekken Calorama open
Ontvangst van kinderen en eventuele volwassenen. (deelnemers komen op eigen gelegenheid)
16:30 uur Voorstelling
17:00 uur vertrek vanaf Calorama
Deelnemende kinderen ontvangen een lampion. Daarna gaan we in optocht naar de oude Jeroenskerk. De optocht gaat onder begeleiding van verkeersregelaars en routebegeleiders.
Tussen 17:30 uur en 18:30 uur
Feestelijke afsluiting met chocomel voor de kinderen en voor de volwassenen glühwein.

Route Lampionoptocht

Vanaf Gooweg 21 oversteek over de La Bassecour Caanstraat, Schiestraat (korte stuk), Heilige Geestweg (kort stuk), Links af de Voorstraat, Kruising met Wilhelminastraat passeren, Voorstraat vervolgen tot de Oude Jeroenskerk.

Wanneer?

Zaterdag 23 december 2017
Vanaf 16:15 tot en met 18:30

* Om te zorgen dat het aantal deelnemers (kinderen en hun begeleiders) past bij het aantal beschikbare plaatsen in de kerk, worden vooraf kaarten verkocht. De capaciteit van de kerk is beperkt tot 300 personen. Mocht iemand te laat zijn voor het kopen van kaarten, dan blijft de optocht de moeite van het bekijken waard. De organisatie rekent uiteraard op veel publiek langs de route.

Gooweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2201 AX, Noordwijk Zh