Movies that Matter Festival

Lezing/Debat, Cultureel festival, Filmfestival, Film
Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Het festival presenteert jaarlijks in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui een gevarieerd programma van zo'n zeventig speelfilms en documentaires rond mensenrechten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien. De meeste films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld. 

Mensenrechten
Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Dit gebeurt met een mix van films uit alle windstreken, met fictie en documentaire, over de schending van privacy naast de deur en de strijd voor mensenrechten aan de andere kant van de wereld. In maart 2017 bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui tien dagen lang een podium aan zo'n zeventig speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, muziekoptredens en exposities. 

Verdiepingsprogramma's
Movies that Matter Festival onderscheidt zich door bij de meeste filmvertoningen  uitgebreide verdiepingsprogramma's te presenteren. In debatten, Q&A-sessies, workshops, talkshows, seminars en masterclasses met gasten uit binnen- en buitenland kan het publiek met de festivalgasten in gesprek gaan. Ook bieden deze programma's het festivalpubliek informatie over bijvoorbeeld de achtergrond van de film en de keuzes die zijn gemaakt bij het maken ervan. De dwarsverbanden met onder andere theater, politiek, wetenschap en het bedrijfsleven leiden vaak tot verrassende discussies waarbij het publiek voorbij haar eigen grenzen kijkt.

Activiteiten
Tijdens het Movies that Matter Festival vinden dagelijks tal van debatten en talkshows plaats. Er zijn muziekoptredens, exposities en het moves that matter-feest. Het festival is een ontmoetingsplaats waar het publiek in gesprek kan gaan met politici, filmmakers en activisten uit de hele wereld. Den Haag, internationale stad van vrede en recht, is dé uitgelezen plek voor dit festival van de geëngageerde film. 

Kaartverkoop
Tickets 
voor het Movies that Matter Festival 2017 zijn te verkrijgen via Filmhuis Den Haag (070 - 365 60 30) en Theater aan het Spui (alleen verkoop tijdens festival). Kaarten voor programma's in het Nutshuis kunnen aldaar gekocht worden, maar ook bij Filmhuis Den Haag.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 25 maart 2017 11:00
Zondag 26 maart 2017 11:00
Maandag 27 maart 2017 19:00
Dinsdag 28 maart 2017 11:00
Woensdag 29 maart 2017 11:00
Donderdag 30 maart 2017 11:00
Vrijdag 31 maart 2017 11:00
Zaterdag 1 april 2017 11:00

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
Volwassenen 10.00

Spui Model.NdtrcItem.HouseNumber
2511 BN, 's-Gravenhage