De derde Museumkidsweek valt opnieuw samen met de herfstvakantie, 14 t/m 29 oktober. Dit jaar sluiten we thematisch aan op de Kinderboekenweek: griezelen! Voor kinderen tot en met 12 jaar organiseren musea door het hele land spannende activiteiten.

Hieronder vind je een dwarsdoorsnee van de activiteiten of ga voor het volledige overzicht naar de website van Museumkidsweek

Het Hof van Nederland, Dordrecht

Diep in de kelders van Het Hof van Nederland ligt een geheim verborgen. De geest van een oude monnik zwerft er rond en helpt jou het geheim te ontraadselen. Doe mee aan deze spannende speurtocht door de middeleeuwse kelders van Het Hof en ontdek wat er al eeuwen verstopt ligt.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, Den Helder

Maak in het Reddingmuseum je eigen kunstwerk! Laat je inspireren door de spannende verhalen van redders en reddingboten, de ervaring van windkracht tien en mooie museumschatten uit het verleden. Ieder kunstwerk wordt in een expositie tentoongesteld. Voor het mooiste kunstwerk is er een leuke prijs!

Kasteel Amerongen

Een spannende en leuke rondleiding voor kinderen in het donker! Kasteel Amerongen maakt zich op voor de winter. De luiken gaan op tijd dicht, want het wordt kouder en vroeg donker. Maar als iedereen aan het eind van de dag naar huis gaat, komt het kasteel tot leven!

Mondriaanhuis

De kunstenaars van de kunststroming De Stijl werkten met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Met deze kleuren gaan we op een heel speciale manier muziek maken. Ieder kind mag een eigen spannende muziekfragment opnemen!

Spannende selfies gezocht!

Voor de kids is een speciale wedstrijd uitgezet, wie de spannendste selfie maakt en upload op de site, maakt kans op te gekke prijzen.

Meer informatie

En er is nog veel meer te doen, kijk op de website van Museumkidsweek!