Overijssel

Overijssel

Overijssel staat bekend om haar meren, polders, riviertjes en beken. Het populaire Giethoorn wordt ook wel 'het Venetië van Nederland' genoemd. De Hanzesteden kennen een rijke historie en het is er heerlijk fietsen en wandelen.

Top 5 Overijssel
1

Historisch Museum Deventer - Deventer

museum

Het Historisch Museum Deventer is gevestigd in de monumentale Waag uit 1528 in het hart van Deventer. Hier komt de geschiedenis van de stad tot leven.

1

Fietstocht Pieterpad - Blankenham

fietsroute 75 kilometer

Het pieperpad is een unieke fietsroute van ruim 1.000 kilometer. Een deel daarvan loopt door Noordoostpolder. Daar kun je aardappelrassen bewonderen en biologische telers ontmoeten.

1

Batavierenrace - Enschede

estafetteloop

Op 10 mei klinkt het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer, onderverdeeld in 25 etappes.

1

Bussink's Koekhuisje - Deventer

winkelen

Wie Deventer zegt, zegt koek. Bussink's Koekhuisje is een authentiek ingerichte koffie- en theeschenkerij. Met verse koek uit de oven en verkoop van alle soorten Deventer Koek!

1

Speelgoedmuseum - Deventer

museum

In het Speelgoedmuseum zie je speelgoed waarmee in Nederland is gespeeld, van de middeleeuwen tot nu. Je voelt je vast weer kind als je jouw favoriete speelgoed uit je jeugd terugziet.

1


Verfijn je keuze
Kaart
VVV's
  Er zijn 1 resultaten gevonden.
1
VVV Nederland Tourist Information
© 2014 VVV.NL - de leukste ideeën voor jouw vrije tijd