Kunstmuseum Den Haag

Gelegen dichtbij het Scheveningse strand in de koninklijke stad Den Haag ligt het door velen bewonderde Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum Den Haag) . Het schitterende gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend door de zalen te laten verrassen door de veelzijdige collectie en het grote aantal wisselende tentoonstellingen. Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt de "Victory Boogie Woogie", zijn laatste werk.

De grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers in het beroemde gebouw van architect Berlage. Het Kunstmuseum Den Haag is van alle tijd! 

De grootste collectie Mondriaan-schilderijen 
Gelegen dichtbij het Scheveningse strand in de koninklijke stad Den Haag ligt het door velen bewonderde Kunstmuseum Den Haag. Het schitterende gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend door de zalen te laten verrassen door de veelzijdige collectie en het grote aantal wisselende tentoonstellingen. Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt de Victory Boogie Woogie, zijn laatste werk. 

Hoogtepunt uit de moderne architectuur 
Geen graniet of marmer maar een gevel van doodgewone baksteen. Architect H.P. Berlage wilde met zijn Haagse museumgebouw het publiek niet imponeren, maar uitnodigen. Dat waren de critici in 1935 niet gewend en dus kreeg Berlage's museum nogal wat kritiek te verduren. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur. Het interieur is met zijn kleurige tegels, bronzen kozijnen en subtiele detaillering een lust voor het oog. Berlage stelde alles in het werk om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Hij wilde een overzichtelijk museum waarin de bezoeker optimaal van de kunst kon genieten.

Partner van Cultuur aan Zee
Wereldberoemde meesterwerken en een jaarrond uniek cultureel programma in Den Haag, dat is Cultuur aan Zee. Wil je een handig overzicht van het tijdelijke en permanente aanbod in de stad aan zee, kijk dan hier.

Bereikbaarheid Kunstmuseum Den Haag 
Kunstmuseum Den Haag bevindt zich in het Statenkwartier vlakbij het strand van Scheveningen en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor brengt tram 16 je in ongeveer twintig minuten naar het museum. Vanaf Station CS kun je ook bus 24 nemen die rijdt tussen Station Mariahoeve en Kijkduin.
Met de auto is het Kunstmuseum Den Haag bereikbaar via de Utrechtsebaan richting Kijkduin. Eenmaal in de stad kun je de borden 'Kunstmuseum Den Haag' volgen. Voor het museum is er ruime gelegenheid om gratis te parkeren. Mochten er onverhoopt geen parkeerplaatsen meer vrij zijn, dan kun je betaald parkeren in de parkeergarage van het World Forum op het Churchillplein 10, zo'n vijf minuten lopen van het Kunstmuseum Den Haag.

Praktische informatie

Faciliteiten (Algemeen)
Garderobe Bewaakte garderobe
Restaurant (voor gasten) Ja
Faciliteiten (Accommodatie)
Lift Ja
Recreatie
Bibliotheek Ja
Prijs
Prijs vanaf 16
Uitpas prijs vanaf 13
groepen volwassenen 13
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) 11.50
groepen vanaf 15
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
rolstoel (op aanvraag) beschikbaar Ja
Toelichting toegankelijkheid Het Kunstmuseum Den Haag is uitstekend toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. Ook zijn er een lift en een invalidentoilet aanwezig. Er is een beperkt aantal rolstoelen in het museum beschikbaar.
Vervoer
Parkeergelegenheid bussen Ja
Toelichting bereikbaarheid OV Het Kunstmuseum Den Haag is vanaf het centrum snel bereikbaar met tram 16. Ook bus 24 stopt voor het museum. Rondom het Kunstmuseum Den Haag is het mogelijk om betaald te parkeren.
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop Ja
Fotograferen toegestaan Fotograferen zonder flits toegestaan
Kaartverkoop Kaartverkoop via VVV
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

* Het Kunstmuseum Den Haag is geopend op Tweede Kerstdag (10:00 - 17:00), Oudejaarsdag (10:00 - 16:00) en Nieuwjaarsdag (13:00 - 17:30) .