De Wapenberg

Ugchelen - Camping de Wapenberg ligt dicht bij Apeldoorn met zijn vele attracties, bezienswaardigeheden en diverse zwembaden. Recreatiemeer Bussloo ligt op ong. 15 km. van de camping.
Het sfeervolle terrein bestaat uit fraaie ruime plaatsen. Er is plaats voor circa 94 caravans/tenten. Tevens zijn er een aantal aparte plaatsen voor de fietsende en rugzak kampeerder. Mede door het hoogteverschil is geen plek hetzelfde en heeft de camping een sfeervol en speels karakter. Het terrein heeft een oppervlak van 3 ha. en heeft een Veluwse zandbodem. De plekken zijn verdeeld over weiden en bosplaatsen. Kampeerders met honden worden toegelaten op de open plekken in het bosachtige gebied.
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Ugchelen terecht, op ca. 3 km. afstand.

Faciliteiten:
Het moderne sanitairgebouw is verwarmd en voorzien van douches, wascabines, wastafels (allen met warm en koud water) en toiletten. In het sanitairgebouw bevinden zich ook een mindervalide-ruimte (met douche) en een babyroom (met babybadje en kinderdouche). Alle douches en kinderbadje zijn voorzien van muntmeters. Bij de afwas- en spoelgelegenheid is een warmwaterkraan met muntinworp. Bij de receptie zijn een wasserette, munttelefoon en een vrieskist aanwezig.
Nieuw in 2013 op de hele camping WiFi ontvangst.

Spelen:
Er is een gezellige speeltuin met voor de kleinste diverse speeltoestellen, o.a. een zandbak, glijbaan, schommels, duikelrek, klimpaal, e.d. Voor de grotere is er een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel aanwezig. Schuilhoek “de schuur” kan ook voor spelletjes gebruikt worden.

Activiteiten:
Bij de recepte zijn wandel- en/of fietsroutes verkrijgbaar, die u helpen bij het verkennen van de directe omgeving. In de zomer zijn er een aantal gezamenlijke wandeltochten. Het hele seizoen door kunt u de “Groene Draad” oppakken. Dit zijn wandelroutes met een fotozoek wedstrijd die u op de mooiste plekken van de Veluwe brengen.

Praktische informatie

Faciliteiten (Camping)
Type camping familiecamping
Beschutting gedeeltelijk
Grond Zand
Stortplaats chemisch toilet Ja
CEE-norm Ja
Textiel- en vaatwas
Was en drooggelegenheid Ja
Wasserette Ja
Vaatwasplaats Ja
Lidmaatschappen
ANWB Erkend Ja
Capaciteit
aantal toeristische plaatsen 94
Prijs
kinderen 2.95
per dag per persoon vanaf 4.75
toeristenbelasting p.p.p.d. 0.50
toelichting prijs kindertarief voor kinderen van 2 t/m 12 jaar caravan/tent € 5,70 kleine tent € 3,70 hond € 1,25 kampeerauto € 7,70 auto € 2,00 motor/bromfiets € 1,50 electra: v.a. € 2,60 digitenne € 2,00
Ligging
Rustig gelegen Ja
In/bij bos Ja
Fraai gelegen Ja
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
Voor kinderen
Speeltuin Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen na overleg
Doelgroep
senioren Ja
Sanitair
Verwarmd sanitair Ja
Keuken en koken
Invriezen koelelementen Ja
Recreatie
Tafelvoetbal Ja
Fietsroutes Ja
Bibliotheek Ja
Wandelroutes Ja
Vervoer
Betaald parkeren Nee
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant
Cultuur
Reserveren reserveren aangeraden in hoogseizoen

Hoenderloseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7339 GG, Ugchelen