Restaurant Hout

De Haarlemmerhout
Restaurant Hout ligt aan en kijkt dus uit op de Haarlemmerhout (of kort: de Hout), het stadsbos aan de zuidkant van Haarlem. Het maakte vroeger deel uit van een groter bos (Holtland), dat zich uitstrekte tot het Haagsche Bos.
De Haarlemmerhout bestaat als bos al vanaf het begin van onze jaartelling. Het werd populair in de Gouden Eeuw als rijke handelaren uit Haarlem en Amsterdam rust zoeken in de natuur. Hun oog viel al snel op Haarlem dat in die tijd vanaf Amsterdam nog een hele reis was. In de natuur van Haarlem stichtte men buitenplaatsen waar de rijke handelaren in de zomer vertoefden. De nabijheid van bos en water (het Spaarne) waren de belangrijkste trekpleisters voor de rijken. Het bos waarin de buitenplaatsen gevestigd werden, zal later Haarlemmerhout gaan heten.
De huidige ruimtelijke opbouw van de Haarlemmerhout dateert uit 1830 en is ontworpen door J.D.Zocher. Het stadsbos wordt ontworpen in Engelse landschapsstijl. Vanaf 1830 omvat de Haarlemmerhout een aantal deelgebieden: het stadsbos de Grote Hout, het stadspark de Kleine Hout, het landgoed en natuurgebied Eindenhout. Onder natuurgebied Eindehout valt ook het Provinciehuis Paviljoen Welgelegen en het Frederikspark, het eerste villapark van Haarlem dat ook gebouwd is naar ontwerp van J.D. Zocher. In de Haarlemmerhout zijn honderden monumentale bomen te vinden waar u, als gast van Hout, een prachtig uitzicht op heeft!

Praktische informatie

Verzorging
Borrellocatie Ja
Eetgelegenheid
Type eetgelegenheid restaurant

Dag Van Tot
Zondag 12:00
Maandag 12:00
Dinsdag 12:00
Woensdag 12:00
Donderdag 12:00
Vrijdag 12:00
Zaterdag 12:00