Madurodam

Madurodam vertelt de grote verhalen van Nederland. Bij Madurodam beleef je spelenderwijs waar een klein land groot in is. Het wereldberoemde themapark in Den Haag laat de grote verhalen achter de vele Hollandse miniatuurgebouwen tot leven komen. In Madurodam is er veel te zien en er vooral heel veel om sámen te doen met het hele gezin. Samen beleef je hoe Nederland is ontstaan, laat je zien of je een voetbalprof bent, en zorg je dat het land niet onder water komt te staan! 

365 dagen per jaar veel te doen 
Madurodam is elke dag open en biedt altijd een superleuk dagje uit. Stap in de schoenen van dj Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beatsDeze luister je thuis lekker vaak terug: als je je registreert, ontvang je ze namelijk per e-mail. Wil je liever leren vliegen als een piloot? Dat kan op Schiphol. Of laad zelf heel stoer een schip met containers in de haven van Rotterdam. Snel, doe de Oosterscheldekering op tijd dicht! Dan komt het land niet onder water te staan. 

Energiek dagje uit
Vergeet niet een bezoek te brengen aan de overdekte voetbalattractie 'Zo Groot Is Oranje', waar je leert hoe de oranjegekte is ontstaan. Hier kun je laten zien of jij de volgende Wesley Sneijder bent: Madurodam heeft veldjes waar je allerlei trucjes kunt uitvoeren. Als je nog energie hebt, kun je lekker verder uitrazen in de avontuurlijke speeltuin. Trouwens, Madurodam heeft ook een nijntje speeltuin voor de (aller)kleinsten. Tot slot moet je natuurlijk een vette 3D-scan van jezelf laten maken in de Fantasitron. 
Een blijvende herinnering aan een leuk dagje weg met het hele gezin in Madurodam!

Nieuwe indoor attractie de Waterwolf - Versla de Waterwolf
Maak je op voor spetterend spektakel in Madurodam! In de nieuwe indoor attractie de Waterwolf beleef je hoe de Nederlanders op een onmogelijke plek van water land maakten. Een zinderende en interactieve show over misschien wel Nederlands meest indrukwekkende overwinning op water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer.

Koop nu je speciale Waterwolf Premiumticket voor E. 19,50.
Met het Waterwolf Premiumticket krijg je naast het reguliere toegangskaartje voor Madurodam een stoere Waterwolf-rugzak volop goodies. Naast wat lekkers te eten en te drinken zit er een Waterwolf-puzzelboekje met kleurkrijtjes, een Waterwolf-beker én een echte tattoo van de Waterwolf in de tas. Alleen geschikt dus voor die échte stoere kids die de Waterwolf durven te verslaan. Het premiumticket is de hele herfstvakantie geldig. Het speciale Waterwolftasje is op te halen t/m 31 oktober OP=OP dus bestel snel!

Zelf van water land maken? Beleef het in Madurodam!
Dee nieuwe indoor attractie de Waterwolf is een verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden. In het levensgrote gemaal Cruquius van Madurodam ga je terug in de tijd dat ons land nog een gatenkaas van binnenmeren en rivieren was. Vanaf de 16e eeuw legden de Nederlanders deze meren één voor één droog met molens, maar het woeste Haarlemmermeer leek eeuwenlang onmogelijk. Tot een stormachtige Kerstavond in 1836… toen besloten de Nederlanders om ’s werelds grootste stoommachine te bouwen voor de droogmaking van dit verwoestende meer. In Madurodam mag jij deze stoommachine zelf bedienen!

Versla de Waterwolf
Samen zet je in het gemaal ’s werelds grootste stoommachine in gang en beleef je met familie en vrienden hoe de Nederlanders op een onmogelijke plek van water land maakten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten… Lukt het jou straks ook om de Waterwolf te verslaan? Kom langs en help mee om het immense Haarlemmermeer droog te leggen.

Nieuw Amsterdam
Nieuw Amsterdam is een interactieve familie-attractie die het verhaal over de Nederlandse roots van New York vertelt. In de meeslepende attractie ga je terug in de tijd en beleef je héél even de spanning van de 17e eeuw. Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. De dag begint zonnig maar al snel dreigt er gevaar. Loopt dit goed af? 

Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je samen met vrienden en familie de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Zo beleef je welke keuze Peter Stuyvesant ten overstaan van de Engelsen moest maken voor het behoud van de stad. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York. Waar denk jij dat de dollar, cookies en het wereldberoemde Brooklyn naar zijn vernoemd? 

Handen uit de mouwen
Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. Loopt dit goed af? Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je samen met vrienden en familie de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York.

Hof van Nederland 
Onderga een multi-zintuigelijke ervaring die je het verhaal van het begin van Nederland laat herbeleven. Neem plaats aan een grote tafel als deelnemer aan de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Je ervaart de spanning van dat belangrijke moment in de Nederlandse geschiedenis. De attractie in Madurodam is geïnspireerd op het gelijknamige museum in Dordrecht. 

Reuzentulpen
In Madurodam vind je de allergrootste tulpen van Nederland! Dwalen door een veld met 17 XL oranje tulpen van zo'n 2,5 meter hoog. De tulpen in Madurodam zijn ontworpen naar voorbeeld van de Tulipa Koninkrijk der Nederlanden, een strakke en stevige oranje triumftulp. De tulp zal over enkele jaren pas in grote aantallen beschikbaar komen. Nu al te bewonderen in Madurodam!

Nijntje speeltuin
's Werelds beroemdste konijn heeft sinds 2016 een eigen speeltuin in Madurodam! De nijntje speeltuin is speciaal bedoeld voor de allerkleinste kinderen die hier kunnen schommelen, klimmen en klauteren. 

Madurodam-retour 
Kom je met de trein, dan is het mogelijk om direct bij de kaartjesautomaat van de NS een retourtje te kopen met Madurodam als eindbestemming. Je treinkaartje is dan inclusief het traject voor de tram naar het attractiepark. 

Madurodam Events 
Naast attractiepark is Madurodam ook een locatie voor grote evenementen. De moderne zalen zijn met het prachtige uitzicht en schitterende verlichting uitstekend geschikt voor bedrijfsfeesten en congressen tot 1.200 personen. Van walking dinner tot uitgeserveerd 4-gangen diner of een aangeklede receptie, de chef-kok bereid het met zijn team met veel passie. Ook de bereikbaarheid van Madurodam is uitstekend. Met de tram ben je binnen tien minuten bij Den Haag Centraal Station. En met de auto zit je binnen vijf minuten op de snelweg. 

Goede doel 
Per jaar bezoeken tussen de 650.000 en 700.000 mensen het park in Den Haag. Madurodam schenkt zijn opbrengsten, jaarlijks tussen de 600.000 en 1 miljoen euro, aan goede doelen voor kinderen. De focus van het goede doelen-beleid van Madurodam is het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd. Heel veel projecten in Den Haag en omstreken kunnen geen doorgang vinden zonder Madurodam. Zo steunt Madurodam initiatieven waarbij vluchtelingenkinderen worden voorgelezen, maar ook projecten en evenementen als De Betovering, Weekendschool en het Basisschool Debattoernooi.

Praktische informatie

Ligging
Afstand tot treinstation 3
Afstand tot vliegveld 23
Buiten het centrum Ja
Capaciteit
Capaciteit grootste zaal 300
Aantal zalen 6
Oppervlakte 250
Capaciteit in receptie opstelling 700
Capaciteit in cabaret opstelling 120
Capaciteit in theater opstelling 300
Aantal personen 1200
Maximale capaciteit 1200
Accommodatie
Soort accommodatie Museum
Faciliteiten (Algemeen)
Restaurant (voor gasten) Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Betaald parkeren Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Parkeergelegenheid bussen Ja
TV, audio, video & Internet
Projectiescherm Ja
Beamer Ja
Geluidsinstallatie Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Hondenopvang Ja
Winkel
Acceptant VVV Cadeaubon Ja
Prijs
Prijs vanaf 16.50
toelichting prijs Kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree.
Doelgroep
kinderen Ja
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
rolstoel (op aanvraag) beschikbaar Ja
gehandicaptenparkeerplaats Ja
Toelichting toegankelijkheid Madurodam is goed toegankelijk voor gehandicapten. Het hele park is gelijkvloers en vanaf de bovenring via een licht hellend pad te bereiken. Verder zijn de restaurants toegankelijk voor rolstoelen en voorzien van invalidentoiletten.
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Maandag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

* De kassa sluit 1 uur voor sluitingstijd. 1 november 2018 - 21 december 2018 11:00 - 17:00, 22 december 2018 - 23 december 2018 10:00 - 20:00, 24 december 2018 - 25 december 2018 11:00 - 17:00, 26 december 2018 - 30 december 2018 10:00 - 20:00, 31 december 2018 - 1 januari 2019 11:00 - 17:00, 2 januari 2019 - 6 januari 2019 10:00 - 20:00 uur

George Maduroplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
2584 RZ, 's-Gravenhage