Museum voor KOR

Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunstwerken in de openbare ruimte. Ruim 120 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Mensen reizen af naar musea en kopen kaartjes om kunst te bekijken, maar ze zien niet de kunst die tentoongesteld staat in hun achtertuin. Waarom niet? Wordt kunst pas echt gewaardeerd als deze in een museum wordt geëxposeerd? “Blijkbaar wel”, concluderen de oprichters, “daarom bouwen wij een museum.”
Het team van oprichters bestaat uit ZZP’ers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector. Omdat ze allemaal een woon- en/of werkrelatie hebben met Apeldoorn is Apeldoorn een logische keuze voor de eerste locatie van het museum. Zodra dit museum een stabiele basis heeft, zullen er meerdere volgen: eerst in Nederland, daarna in de rest van Europa.

U kunt online de audiotour bestellen en de route door het Museum lopen wanneer u dat zelf wilt. De route start bij het station Apeldoorn en duurt ongeveer 1,5 uur. 

Voor groepen kunt u ook groepsrondleidingen reserveren.

De openingstentoonstelling heet 'OPEN'.
In deze tentoonstelling wordt u meegenomen langs verschillende zalen met elk hun eigen karakteristieke uitstraling: industrieel, oud, modern, urban. U maakt kennis met de oorsprong van het museum alsook de huidige functie. U leert zowel het werk van oude meesters kennen als het werk van hedendaagse kunstenaars. Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijkt u met geheel andere ogen naar de Apeldoornse binnenstad.

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Type museum kunstnijverheid
Kaartverkoop Online kaartverkoop