Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag is een levendige culturele ontmoetingsplek die mensen en culturen samenbrengt en waar het draait om de liefde voor film. Filmhuis Den Haag is 364 dagen per jaar geopend: ontbijt, lunch of diner, inspirerende debatten en gesprekken, de mogelijkheid om te werken of te vergaderen. En natuurlijk datgene waar het allemaal om draait: de allerbeste films, de hele dag door, op het grote witte doek. Met vijf filmzalen, vier studio's, een café en een restaurant is het pand aan het Spui een echte publiekstrekker. Jaarlijks worden zo'n 450 titels vertoond aan ruim 185.000 bezoekers.

Echt Haags
Weinig filmtheaters in Nederland programmeren zo breed en veelzijdig als Filmhuis Den Haag. Elk initiatief ontstaat vanuit een sterke liefde voor film. Toch had het Filmhuis nergens  anders kunnen staan dan in Den Haag. Het zet Haagse vraagstukken in zijn programma's  op de agenda. Bij het samenstellen van het programma is het open huis: talloze personen en organisaties uit de stad worden actief betrokken. Zo wordt film een middel om te duiden  en te verdiepen.

Educatie
Naast programmeren op maat en het vertonen van bijzondere films uit meer dan 50 landen  in de oorspronkelijke taal, speelt Filmhuis Den Haag een belangrijke rol in het opleiden van  de jeugd tot kritische kijkers en makers: jaarlijks meer dan 17.000 scholieren. Dat is  belangrijk want kinderen ontdekken tegenwoordig de wereld eerder via beelden dan via  woorden, en ze gebruiken beeld als taal zonder grenzen.

Europese prijs
In de koers van Filmhuis Den Haag staan twee zaken voorop: Filmhuis Den Haag is er voor  en door de Haagse gemeenschap én brengt mensen en culturen samen. Je wordt er uitgedaagd je in te leven in de ander. En wat het Filmhuis betreft is begrip voor de ander de  sleutel naar een harmonieuze samenleving.  Deze koers leverde het Filmhuis in 2015 de prestigieuze Europa Cinemas Award op voor beste programmering in Europa. 

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Toelichting toegankelijkheid Filmhuis Den Haag is toegankelijk voor rolstoelen. Het Filmhuis beschikt over een lift, rolstoelvriendelijk toilet en aparte toeschouwersplaatsen voor rolstoelen.

Dag Van Tot
Zondag 10:00 00:30
Maandag 09:00 00:30
Dinsdag 09:00 00:30
Woensdag 09:00 00:30
Donderdag 09:00 00:30
Vrijdag 09:00 00:30
Zaterdag 10:00 00:30

Spui Model.NdtrcItem.HouseNumber
2511 BN, 's-Gravenhage