400 Jaar Synode: Dordrecht Street Art, 18 dagen beraad

Vanuit het thema Ode aan Synode krijgen gerenommeerde kunstenaars de opdracht deze gebeurtenis naar eigen inzicht te verbeelden. De komende maanden zal in en om het centrum van Dordrecht een serie imposante kunstwerken verschijnen van onder andere Joram Roukes (USA/NL), Lucia Alonso (ES) en Ton Kraayeveld. Geïnspireerd op de drie thema’s van de Synode viering maken zij hedendaagse vertalingen van de Synode en haar betekenis.
Uiteindelijk vormen zo’n vier schilderingen op drie locaties een tastbare tijdslijn. Een route verbindt de schilderingen waarbij informatie over de locatie, inhoud en kunstenaar online en offline is ingesloten aan de hand van informatieborden, routefolders, website en rondleidingen.
De buitengalerij is een aanvulling op de bestaande collectie en kan in de toekomst uitgebreid worden met nieuwe schilderingen. De start van het project is gepland halverwege de festivalperiode, rondom begin maart 2019. De voorbereiding zijn echter al in volle gang, kijk op de site voor data en locaties.

Statenplein e.o. Model.NdtrcItem.HouseNumber
3311 NG, Dordrecht