75 jaar Herdenken en Bevrijding Eiland in de Maas

In het streekmuseum Stevensweert-Ohé en laak vindt van 21 december 2019 t/m 1 juni 2020 een tijdelijke expositie plaats in het kader van de herdenking en de bevrijding Eiland in de Maas. Hieraan neemt ook Amici Insulae deel.
"!! Opgelet !! Filmvertoning van “Operatie Blackcock” helaas niet mogelijk!
Helaas is de vertoning van de film over “Operatie Blackcock” niet mogelijk vanwege een technische storing van onze afspeelapparatuur. In plaats van deze film is er momenteel een film te zien over “de realisatie van het Vliegtuigoorlogsmonument te Ohé en Laak in 2005”. Onze excuses voor het ongemak.
Voor het bekijken van filmopnames over “Operatie Blackcock” verwijzen we u graag door naar de uitzendingen van L1 met Paul Bronzwaer: Tijd voor Toen: De slag om de Roerdriehoek deel 1 en deel 2.

Tijd voor Toen: De slag om de Roerdriehoek deel 1 (28 mei 2018).

Tijd voor Toen: De slag om de Roerdriehoek deel 2 (11 juni 2018)."

Te zien zijn verder voorwerpen, foto’s en documenten die verband houden met de diverse fases van WO II: met o.a. als thema’s: mobilisatie en Duitse inval, bezetting, luchtoorlog, verzet, evacuatie, bevrijding, oorlogsslachtoffers, oorlogsschade en herdenken.
Gelijktijdig met de tentoonstelling zijn op een 20-tal plaatsen in de historische kern van Stevensweert en in Ohé en Laak informatiepanelen te lezen. Hierop staan interessante items over het thema 75 jaar herdenken en bevrijden. Bezoekers aan de tentoonstelling ontvangen –zolang de voorraad strekt- het gratis boekje met de nieuwe fietsroute van 11 km in Ohé en Laak en de bewegwijzerde historische wandelroute in Stevensweert.

Met ingang van april 2020 is het museum ook geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Het is niet mogelijk om hier te pinnen!

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs entree € 3,00 p.p. jongeren t/m 16 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae gratis
  Van Tot Toelichting
€ 0 entree € 3,00 p.p. kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae gratis

Vanaf Zondag 22 december 2019 tot en met Maandag 1 juni 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:00 16:00