A symphonic tribute to Prince (premiére)

Het NNO stak zestien hits van het muzikale genie Prince [1958-2016] in een symfonisch jasje, waarbij dampende funkrock en meer ingetogen songs elkaar afwisselen. De bekende funk-, soul- en r&b-artiesten Boris (Idols-winnaar 2016) en Jennie Lena (Voice of Holland-winnaar 2012) zingen onder andere het swingende ‘Take me with you’, het bloedmooie ‘Scandalous’ en natuurlijk ‘Purple Rain’. Daarna regent het enkel applaus.

De Mozart van onze tijd. Met die titel kronen enkele muziekjournalisten de veelzijdige Prince [1959-2016]. Terecht: de genieën Mozart en Prince excelleerden op diverse instrumenten, hadden een vlindermesscherp gehoor en lieten een kolossaal oeuvre na. Het NNO stak zestien hits van Prince in een symfonisch jasje, waarbij dampende funkrock en meer ingetogen songs elkaar afwisselen. Onder leiding van dirigent Dirk Brossé begeleidt het NNO de bekende funk-, soul- en r&b-artiesten Boris (Idols-winnaar 2016) en Jennie Lena [Voice of Holland-winnaar 2012]. Zij zingen onder meer het swingende ‘Take me with you’, het bloedmooie ‘Scandalous’ en natuurlijk ‘Purple Rain’.

Dominic Seldis (Maestro): "Bach of Prince? Dat is geen keuze. Prince was een hedendaagse Bach. Net als Stevie Wonder heeft hij uniek materiaal geschreven. Bach was een gamechanger en dat is Prince in zekere zin ook geweest. We zitten er nu nog te dicht op om te beseffen dat een nummer als Purple Rain voor de eeuwigheid is. Ik heb hem live zien optreden, hier in Amsterdam. Dan besef je pas echt wat een grootheid hij is geweest."

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 7 maart 2019 tot en met Donderdag 7 maart 2019

Dag Van Tot
Donderdag 20:15

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden