An Evening with Branford Marsalis

Branford Marsalis leerde het vak begin jaren tachtig in Art Blakey's Jazz Messengers en daarna in de band van zijn jongere broer Wynton Marsalis. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich tot meestersaxofonist, componist, docent, bandleider met nu bijna dertig albums en drie Grammy’s op zijn naam.

Branford Marsalis heeft een onuitputtelijke wil om zijn horizon te verbreden. Zo stond hij op het podium met Herbie Hancock, Miles Davis, Dizzy Gillespie en Sonny Rollins, maar speelde hij ook met Sting, omarmde hij hiphop in zijn groep Buckshot LeFonque en stond hij recentelijk op het podium met oud leden van rockband Grateful Dead.

Maar Marsalis is vooral bekend als bandleider van het ijzersterke kwartet waarmee hij vanavond in de Grote Zaal staat. Met hun bijna telepathische communicatie, expressieve melodielijnen en harmonische rijkdom is het kwartet een van de sterkste combo’s van de hedendaagse jazz. In 2017 maakte het kwartet op Transition Festival een uitstapje met zanger Kurt Elling, maar voor dit concert gaat het kwartet weer terug naar de basis: Joey Calderazzo op piano, Eric Revis op bas, Justin Faulkner op drums en natuurlijk de meester Branford Marsalis op sax.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 47.29

Zondag 17 maart 2019 vanaf 20:15

Vredenburgkade Model.NdtrcItem.HouseNumber
3511 WC, Utrecht