An evening with Randy Newman

Met zijn indrukwekkende repertoire songs – van onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Randy Newman tot de grootste songwriters die ooit bestaan hebben. Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende en soms sarcastische teksten. Die bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.

Newman bracht in augustus 2017 het album ‘Dark Matter’ uit als vervolg op de bestseller ‘Harps and Angels’, dat toen alweer 10 jaar oud was. Op ‘Dark Matter’ laveert Newman tussen scherp politiek en het zeer persoonlijke. Een van de negen nummers is de Grammy Award-winnende song ‘Putin’, over het personage Poetin die wereld in zijn greep houdt. De andere songs gaan over de gebroeders Kennedy, Sonny Boy Williamson en wetenschap. Onderwerpen als religie, liefde en verlies worden natuurlijk ook niet geschuwd door Newman.

Randy Newman begon zijn carrière als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten.  In de jaren zeventig brak hij door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden wereldwijde successen.

Bekijk het Facebook event

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Grote zaal
  Van Tot Toelichting
€ 57.50

Zondag 14 juni 2020 vanaf 20:15