Apollo Ensemble

Telemann schreef maar liefst zeven passies. De indrukwekkendste daarvan is ongetwijfeld zijn ‘Brockes Passion’. Een dramatische passie met een grootse en grote bezetting, bestaande uit een uitgebreid blazersensemble, strijkers en continuo en wordt uitgevoerd met acht zangers.

Apollo Ensemble
Renate Arends & Elvire Beekhuizen - sopraan
Franske van der Wiel & Eske Tibben - alt
Falco van Loon & Pablo Gregorian - tenor
Michiel Meijer & Robert Brouwer - bas

De aarde beeft en schudt, Maria huilt, de apostelen weten zich geen raad ….. De tekstschrijver Brockes plaatst het publiek midden in het verhaal, Telemann geeft je het gevoel alsof je in een simulator zit, dat je zelf het lijdensverhaal ondergaat.

In tegenstelling tot de passies van J.S. Bach had de Brockes-passie geen liturgische functie en werd het in huiselijke kring of in een concertzaal uitgevoerd.

In 1712 verscheen van de hand van Barthold Heinrich Brockes ‘Der für die Sünden der Welt gemarterte und sterbende Jesus’, het lijdensverhaal van Christus op bijzonder dramatische wijze verteld.

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Welkom dus bij het Apollo Ensemble!

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 22 maart 2019 tot en met Vrijdag 22 maart 2019

Dag Van Tot
Vrijdag 19:30

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden