Beek en Loerbeek vieren 75 jaar Vrijheid

Beek en Loerbeek in Montferland zijn op 1 april 1945 bevrijd en daarom vieren zij samen 75 jaar vrijheid op 4 april 2020!

Op deze feestelijke dag worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud door verenigingen uit beide dorpen. Het centrale punt is het Gildehuis in Beek.

Het voorlopige programma:
 • Historische route:
  In de omgeving Beek/Loerbeek hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal gebeurtenissen plaats gevonden. Deze gebeurtenissen zijn bij veel inwoners (nog) niet bekend. Middels een (wandel)tocht worden de gebeurtenissen tot leven gebracht. Een aantal historische plekken zullen worden bezocht en ter plekke zal een gids de gebeurtenissen aan de deelnemers overbrengen. De wandeltocht is voor alle leeftijden. Deelnemers die niet in staat zijn om een lange afstand te kunnen wandelen, worden vervoerd middels een nog nader te bepalen rijtuig.

  Inschrijven kan door een mail te sturen naar 75jaarvrijheidbeekloerbeek@gmail.com
 • Feest:
  Het Gildehuis fungeert ook als feestlocatie waar twee lokale bands Karakter en RedRox vanaf 14:00 voor een goede sfeer zullen zorgen. Naast de muzikale activiteiten wordt het plein voorzien van diverse activiteiten voor jong en oud. Hierbij valt te denken aan springkussens, historische militaire voertuigen en nog veel meer. Ook kun je hier hapjes en drankjes halen. Het feest duurt tot 22:00 uur

 • Ontvangst delegatie uit Weeze, Duitsland
  Er zullen ook deelnemers zijn uit Weeze, Duitsland. Zij zullen om 10:00 bij en door de Katholieke belangenorganisatie (KBO) op de Averhof worden ontvangen. De KBO Beek/Loerbeek en ’s-Heerenberg heeft met deze plaats in Duitsland al 40 jaar lang een uitwisselingsprogramma.

  Na het ontvangst zal er gezamenlijk worden vertrokken naar de Sint-Martinuskerk in Beek, alwaar om 11:30 uur een vrijheidsviering zal plaatsvinden. Daarna keert men terug naar de Averhof en vertrekt men om 13:30 naar het Gildehuis om het verdere dagprogramma mee te maken.

Voor meer informatie klik je HIER of neem een kijkje op Facebook

Praktische informatie

Zaterdag 4 april 2020