Between Us The Ruggeds

Internationaal succes
Ze dansten mee in een clip van Justin Bieber, behaalden de kwartfinales van de populaire Amerikaanse tv-serie World of Dance en wonnen veel internationale danswedstrijden, waaronder het WK breakdance. Door al die activiteiten en optredens is de Eindhovense breakdance-formatie The Ruggeds in het buitenland misschien wel nóg bekender dan in eigen land. Maar na een eerdere, sensationele tournee op eigen bodem – met de voorstelling Adrenaline – staat de groep nu met een tweede productie in de Nederlandse theaters: Between Us.

Acht topbreakdancers, één familie
Vertrekpunt van de voorstelling is de bijzondere band tussen de acht crewleden, die elkaar al sinds hun tienerjaren kennen. Ze groeiden met elkaar op en creëerden zo als het ware hun eigen versie van een familie – niet samengebracht door DNA, maar door gedeelde ervaringen. In Between Us ben je welkom in hun ‘huis’, om uit te vinden wat hen drijft. Wat maakt hen tot een familie? Hoe diep gaat hun onderlinge band? Met een verbluffende mix van dans, acrobatiek, humor en muziek voeren The Ruggeds je in Between Us mee in hun belevingswereld. Daarbij troeven ze elkaar als ‘broers’ af met de meest spectaculaire dance-moves.

The Ruggeds
De persoonlijke benadering kenmerkt de stijl van The Ruggeds. Ieder crewlid is uniek. “We zijn zo kleurrijk als de optelsom van ons allen.” Wat hen vooral bindt? “We zijn ‘rugged: rauw, niet gepolijst, ruig. Ruwe randjes maken de persoonlijkheid. Wij hebben altijd gebattled, niet per se om te winnen maar om de beste versie van onszelf te zijn.”

De pers over The Ruggeds

  • “Their stunts and tricks are as enjoyable as they are impressive.” – The Guardian
  • “The Ruggeds, from the Netherlands, kept topping its own formidable levels of brilliant energy and cool showbiz skills.” – The New York Times

Roy Overdijk choreografie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 21.50 € 25.00

Woensdag 13 november 2019 vanaf 19:30