Bevrijdingsfestival Den Haag

Den Haag viert de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Het gratis festivalprogramma bestaat uit zes verschillende podia en een groot aantal randactiviteiten op het Malieveld: concerten, debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt. 

Ambassadeurs van de Vrijheid 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemt elk jaar Ambassadeurs van de Vrijheid die op 5 mei op de verschillende Bevrijdingsfestivals optreden. De artiesten worden met helikopters van Defensie naar de festivals gevlogen.

Programma 2020
De landelijke start van Bevrijdingsdag gehouden in Den Haag. Nederland viert dan 75 jaar bevrijding. Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt dan geopend door de minister-president. 

Activiteiten

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er naast de gratis muziekoptredens ook veel inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen, theater- en cabaretvoorstellingen. Daarnaast is er een grote festivalmarkt met leuke kleding en snuisterijen, organiseert Aight breakdancebattles voor kids, graffitidemonstraties en dansshowcases, en speciaal voor kinderen zijn er tijdens het Bevrijdingsfestival leuke doe-dingen, waaronder springkussens, knutseltafels, een ballenbak, klauterinstallatie, klimtoren en staat er een draaimolen op het festivalterrein.

Haagse Vrijheidsweken
Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met ruim zeventig activiteiten in Den Haag. 

Bereikbaarheid en parkeren Bevrijdingsfestival Den Haag
Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Kom je met de trein naar het Bevrijdingsfestival Den Haag? Vanaf Centraal Station is het slechts vijf minuten lopen naar het Malieveld. Naast het festivalterrein op het Malieveld is een gratis onbewaakte fietsenstalling voor mensen die met de fiets komen. Direct onder het Malieveld is ook een parkeergarage (2 euro per 50 minuten) voor mensen die met de auto naar het Bevrijdingsfestival Den Haag komen. Een andere optie is Interparking op het Korte Voorhout.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Dinsdag 5 mei 2020 Vanaf 10:00 tot en met 23:00