Bios in de buitenlucht

Een zwoele zomeravond, lekkere hapjes, drankjes en documentaires die je echt niet wil missen: ‘Bios in de buitenlucht’. Vanaf begin augustus kun je vijf weken lang genieten van spraakmakende, intrigerende en ontroerende documentaires op het buitenterras van het Humanity House aan de Prinsegracht 8.

Alle documentaires vertellen persoonlijke verhalen van mensen uit allerlei verschillende windstreken die een kijkje bieden in hun wereld. Het doel van deze documentaires is het vertellen van persoonlijke verhalen uit verschillende invalshoeken waarbij je wordt meegenomen in onbekende leefwerelden.

De films starten zodra de zon onder is - rond 21.30 uur - op het terras achter het Humanity House

1 augustus 2019 - Kabul, City in the Wind
De documentaire Kabul, City in the Wind geeft je een unieke kijk in het leven in Kabul. De film volgt afwisselend de chauffeur Abas en de twee broertjes Afshin en Benjamin. Je volgt ze in hun dagelijkse leven, maar ze richten zich ook rechtstreeks tot de camera en vertellen over hun zorgen en dromen. Zo toont de documentaire niet alleen hoe het is om in Kabul te leven, maar toont het ook de emotionele weerslag van de oorlog op de mensen die daar wonen. 

8 augustus 2019 - When the War Comes
De documentaire When the War Comes gaat over de Slowaakse Peter, die zich zorgen maakt over de toekomst van zijn land. Daarom is hij in zijn vrije tijd leider van een paramilitaire beweging die Slowaakse tieners rekruteert. De film toont op hele directe wijze de aantrekkingskracht van extreemrechts nationalisme op jongeren wanneer zij zich niet gehoord voelen door politici. 

15 augustus 2019 - Hamada
Met levenslust, humor en onverwachte situaties schildert de documentaire Hamada een ongewoon portret van een groep jonge vrienden in een vluchtelingenkamp in het midden van de Sahara-woestijn. De Sahrawi, een vergeten groep mensen, wonen hier al veertig jaar. De op één na grootste militaire muur ter wereld scheidt ze van hun thuisland. 

22 augustus 2019 - Heartbound
Heartbound vertelt het verhaal van eenzame Deense mannen die trouwen met Thaise vrouwen. Een ontroerende en zorgvuldig gemaakte documentaire over immigratie, interculturele huwelijken en verschillen tussen arm en rijk, maar ook over heimwee, familiebanden, verwachtingen en teleurstellingen.

29 augustus 2019 - The Border Fence
Om vluchtelingen tegen te houden, kondigt de Oostenrijkse regering in 2016 aan een hek te bouwen in het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië. In de documentaire The Border Fence praat regisseur Nikolaus Geyrhalter hierover met de mensen die in dit gebied leven, van politieagenten, wandelaars, boeren en tolheffers tot café-eigenaars uit de buurt. Zo toont The Border Fence de vaak genuanceerde, maar ook vertwijfelde reacties van gewone mensen op de komst van vluchtelingen en het Europese beleid om hun tegen te houden.

Programma augustus 2020
t.b.a.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 6 augustus 2020 21:30