CabrioTour Asten herdenkt

We vertrekken bij Museum Klok en Peel, waar u de tentoonstelling Death Valley tot ver in 2020 kunt bezoeken. Deze tentoonstelling verbeeldt in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding talrijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in de Peel. Vanuit de boerderij waarin het museum gevestigd is, regelde maarschalk Montgomery destijds zijn zaken rond Market Garden.

Vandaar rijden we door een gebied waar de oorlogsverhalen voor het oprapen liggen. Bij Sluis 11 vonden zowel in 1940 als in 1944 zware gevechten plaats. Ook de Wilhelminastraat en het centrum van Asten met hun kloosters, de Wolfsberg en het kasteel waren in de oorlog betrokken. U hoort waarom de kermis in Heusden werd afgelast, over vliegtuigcrashes, onderduikerskampen en strijd.

Kort na een stop bij Buitencentrum de Pelen komt de Vossenberg in beeld, we passeren het voormalige café Het Eeuwig Leven aan de Meijelseweg, waar een heuse tankslag woedde. U hoort het verhaal achter het kruis van Nijssen aan de Pijlstaartweg, waarna we langs het in 1992 opgerichte monument in Liessel rijden en verder via het Rinkveld en Voordeldonk naar Ommel. Daar hoort u over de laatste cavaleriecharge van de Tweede Wereldoorlog maar zeker ook over het drama rond de bevrijding. 

Data: Dinsdag 23 – 30 juli en dinsdag 6 augustus
Gids: Gerard Geboers
Vertrek: 13.00 uur Museum Klok & Peel
Stops: De Peelkiosk; koffie / thee en een turfplak
IJssalon Bacio; een heerlijk ijsje
Einde: +/- 16.30 uur Museum Klok & Peel
Kosten: € 18,50 p.p. inclusief genoemde consumpties 

Praktische informatie

Dinsdag 6 augustus 2019 Vanaf 13:00 tot en met 16:30

Burg Wijnenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
5721 AG, Asten