City Contemporary Dance Company (Hong Kong) CCDC

Onder de prachtige titel When Yin & Yang collide gunnen de veertien dansers ons een blik op het zelfbeeld van China. Soms serieus, soms met een ondeugende glimlach, maar altijd op topniveau. City Contemporary Dance Company is een fascinerend dansgezelschap uit Hong Kong dat de tradities uit het oude China vlekkeloos laat samenvloeien met de hedendaagse ritmes van hun thuisstad.

Programmeur Inge Imelman: Terwijl wij in Europa achterom lijken te kijken, raast China ons technologisch en economisch voorbij. Een wereldmacht in opmars. Geldt dat ook voor hun kunst? De beste manier om daar achter te komen is om het zelf te gaan zien. Naar China afreizen hoeft niet, we halen China gewoon naar De Lawei.

Het gezelschap werd veertig jaar geleden opgericht door Willy Tsao en is in die periode uitgegroeid tot een van de beste dansgezelschappen van Hong Kong en China. De kranten van onze oosterburen laten weten dat we in onze handen mogen knijpen met hun komst.

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn. Bekijk hier al onze eigen keuzes.

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte grote zaal
  Van Tot Toelichting
€ 33.00 € 40.50

Donderdag 26 maart 2020 vanaf 20:00