COMM Museum

Wat is de invloed van communicatie op jou en je omgeving? Deze vraag staat centraal in COMM Museum. Je laten e ervaren wat communicatie is, houden je een spiegel voor en zetten je aan het denken. Leer over en van de ontwikkelingen binnen de communicatie door de interactieve tentoonstellingen en vaste collectie. Via het verleden reis je naar het heden richting de toekomst.

Permanent tijdelijk museum
COMM is een permanent tijdelijk museum. Het bordje ‘Work in progress’ is altijd zichtbaar, want communicatie is constant in ontwikkeling.

Eerste etage | Impact
Hoe communiceer jij? En wat vinden anderen daarvan? Op de eerste etage leer je meer over communicatie tussen mensen en de invloed van communicatie op jou en je omgeving. Stap in 'De Bubbel' en ontdek hoeveel communicatieprikkels jij op een dag binnenkrijgt. Kun je hiermee omgaan? En hoe reageer je als je helemaal geen prikkels ontvangt? Waar voel jij je het prettigst bij?

Tweede etage | Update
Communicatie is altijd in ontwikkeling, maar de oervorm is nog steeds actueel. Dit ervaar je op de tweede etage in zeven updates van communicatie: non-verbaal, verbaal, vastleggen, afstand overbruggen, massacommunicatie, digitaal, toekomst.

Speel het afstandenspel op de interactieve touch-tafel. Probeer jouw boodschap veilig én zo snel mogelijk over te brengen. Ontdek de gevaren die schepen vroeger ondergingen op hun weg naar Indonesië en waarom de post er wel negen maanden over kon doen.

Derde etage | Tools
Hoe belangrijk zijn communicatiemiddelen in jouw dagelijkse leven? Stap op 'De Weegschaal' en ontdek hoe aanwezig jij bent op het internet. Hoe zwaar is je digitale afdruk? Kom ook te weten hoe je leven eruit zou zien zónder internet.

Vierde etage | Cloud
Hier verbinden we onze collectie met actuele maatschappelijke vraagstukken en de toekomst. De prachtige bibliotheek geeft een indruk van de historie van het museum en van de enorme hoeveelheid kennis over communicatie. Je krijgt een kijkje in de toekomst van communicatie. Praat met een robot en deel je mening over communicatie met andere bezoekers via de buizenpost.

Praktische informatie

Vanaf Woensdag 1 november 2017 tot en met Dinsdag 31 december 2024

Dag Van Tot
Zondag 10:00 19:00
Dinsdag 10:00 19:00
Woensdag 10:00 22:00
Donderdag 10:00 19:00
Vrijdag 10:00 19:00
Zaterdag 10:00 19:00

Zeestraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2518 AD, 's-Gravenhage