Concert Monward Consort

Concert Monward Consort

De Stichting Kamermuziek organisert, met medewerking van het Monward Consort, kamermuziekconcerten in de Protestantse Kerk te Warmond. Deze kerk is bekend om zijn fantastische akoestiek die zeer geschikt is voor kamermuziek. Maarten ‘t Hart, schrijver van enkele boeken over muziek, en Camée van Blommestein, kunsthistorica, voorzien de concerten regelmatig van hun causerieën.

De Stichting Kamermuziek Warmond is opgericht in 2006 mede op initiatief van de bekende Warmondse schrijver Maarten ’t Hart en de celliste Xandra Rotteveel.

Eén van de doelstellingen van de Stichting Kamermuziek Warmond is om jongeren voor klassieke muziek te interesseren. Daarom biedt zij een podium aan jong muziektalent. Hiervoor werkt zij samen met het Prinses Christina Concours. Ook worden kinderen aangemoedigd om de concerten bij te wonen. Zij krijgen dan ook gratis toegang wanneer zij jonger dan 13 jaar zijn, mits zij hun ouders meenemen.

Jaarlijks verzorgt de Stichting 3 zaterdagavondconcerten. Vanaf het begin kunnen deze concerten rekenen op een grote populariteit.

In het seizoen 2019/2020 zijn er concerten op zaterdag 2 november 2019, 14 maart 2020 en op 13 juni 2020.

Ook in Warmond kunnen we er niet omheen: in 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Het is goed om te beseffen welk een groot componist hij is geweest. Daarom zal het Monward Consort op 14 maart a.s. het programma vrijwel geheel aan hem wijden.

U kunt ook genieten van jong talent: Elin Haver, altvioliste, heeft dit jaar tijdens het Prinses Christina Concours de Monward Consortprijs gewonnen. Hendrik Jan Lindhout heeft voor haar een bewerking gemaakt van de Sonatensatz van Johannes Brahms.

Het belooft weer een kamermuziekavond te worden om van te smullen. Reserveer daarom op tijd uw kaarten voor dit bijzondere concert op zaterdag 14 maart.
De aanvangstijd is 20:15 uur.

Voor meer informatie, aanmelden voor de nieuwsbrief, programma en kaartverkoop: http://www.kamermuziekwarmond.nl


Locatie:
Protestantse Kerk Warmond
Herenweg 82, 2361 ET WARMOND, Zuid-Holland, Nederland 

Praktische informatie

Zaterdag 14 maart 2020 vanaf 20:15