Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst toont de kwetsbaarheid van het leven. Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen wordt de hartenklop ervaren van de tijd. Met een ensemble van dertien dansers en de componist en multi-instrumentalist Maartje Teussink wordt ‘BROOS’ een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, het breekbare leven en het verglijden van de tijd.


Na ‘HOME’ (2017) en de remake van ‘INSIDE OUT’ (2018) brengt Conny Janssen Danst een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. ‘BROOS’ toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd; het zijn en verdwijnen, het verwerven en verliezen, hier tegenover daar, nu versus toen. De tijd tikt door en is niet te stoppen.
Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor ‘BROOS’ gecomponeerd werk live te horen is. Choreograaf en componist werkten in 2016 samen tijdens de locatievoorstelling ‘COURAGE’ in de Ferro Dome. Trouw omschreef de multi-instrumentalist Teussink als “een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes”.

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 3 mei 2019 tot en met Vrijdag 3 mei 2019

Dag Van Tot
Vrijdag 20:30

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden