Conventry gebed

Werken en bidden voor vrede en verzoening. In Nederland bestaat een netwerk van kerken en kapellen waar elke week, op vrijdag om 12.00 uur, gebeden wordt voor vrede en verzoening. Ze zijn lid van de wereldwijde Community of the Cross of Nails.

Cross of Nails
De Coventry-gemeenschap en de bijbehorende spiritualiteit hebben hun wortels in de geschiedenis. De Engelse stad Coventry werd op 14 november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal trof men de volgende dag twee dakspanten die in de vorm van een kruis lagen. Voor de Dean van de kathedraal een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening. De nieuwe kathedraal is dan ook in de lijn daarvan vormgegeven.

Na de oorlog ontstond een netwerk van plaatsen waar men samen de taal ging spreken van verzoening. Wekelijks klinkt het gebed voor Peace and Reconciliation. Een Cross of Nails, gemaakt van spijkers uit het dak van de verwoeste kathedraal in Coventry staat symbool voor het netwerk. Ook wekelijks publiceert de Coventry-gemeenschap op haar website een Thought for the Week.

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Vrijdag 6 maart 2020 tot en met Vrijdag 24 april 2020

Dag Van Tot
Vrijdag 12:00 12:00

* Aanmelden via Geestelijke.Verzorging.Den.Helder@mindef.nl