Cordaid - Geen relschoppers, maar bruggenbouwers

De Cordaid tentoonstelling ‘geen relschoppers, maar bruggenbouwers’ zet portretten en verhalen van negen jonge vredesactivisten in het licht. Ze komen uit Irak, Libië en Afghanistan. Ze brengen hoop en verandering in een wereld die wij alleen maar associëren met uitzichtloos geweld. 

Bruggenbouwers
Wereldwijd leven 600 miljoen jongeren in een oorlogsgebied. Uit armoede, wanhoop of wraak sluiten jongeren zich aan bij gewapende milities of criminele bendes. Wat minder de aandacht krijgt is dat veel jongeren in die gebieden hemel en aarde bewegen om mensen bij elkaar te brengen en conflict tegen te gaan. Ze slaan bruggen tussen gemeenschappen die de gevestigde politiek moedwillig uit elkaar slaat. Tussen sjiieten en soennieten, moslims en christenen. Tussen jong en oud, mannen en vrouwen, rijk en arm.

Resolutie 2250 Veiligheidsraad Verenigdee Naties
Deze tentoonstelling sluit aan bij de vierde verjaardag van de, op 9 december 2015 aangenomen, Resolutie 2250 van de VN Veiligheidsraad. Die resolutie erkent en versterkt de rol van jongeren als onmisbare bouwers aan vrede en veiligheid. Geen daders, geen slachtoffers, maar bruggenbouwers die van begin tot eind betrokken moeten worden bij vredesprocessen. Om de vierde verjaardag van Resolutie 2250 te vieren, laten we negen van deze inspirerende jongeren aan het woord.

Cordaid
Cordaid komt op voor mensen in nood. Mensen in diepe armoede, getroffen door onrecht, oorlog, ziekte of natuurrampen. Cordaid biedt noodhulp en zorgt met slimme, blijvende oplossingen voor toekomstperspectief.

Over het Atrium Den Haag

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag. Meer informatie is te vinden op www.atriumcityhall.nl.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Vanaf Donderdag 28 november 2019 tot en met Donderdag 12 december 2019

Dag Van Tot
Maandag 07:00 19:00
Dinsdag 07:00 19:00
Woensdag 07:00 19:00
Donderdag 07:00 19:00
Vrijdag 07:00 19:00
Zaterdag 09:30 17:00