Cross Comix Festival 2019

Cross Comix is een verrassend en toonaangevend festival vol beelden, geluiden en verhalen in het centrum van Rotterdam. Publiek en makers delen vijf dagen lang hun enthousiasme voor strips en beeldcultuur in programma's als Cross Comix Comicorama in bioscoop Cinerama 13 november, een speciale editie van BNO IMG Lab in het Nieuwe Instituut 14 november en natuurlijk het hoogtepunt: de festivaldag in Theater Rotterdam! Het festival vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 november.

Programma festivaldag zondag 17 november
Posy Simmonds
Tijdens Cross Comix Festival op zondag 17 november is Posy Simmonds te gast. Tijdens haar enige optreden in Nederland vertelt de Engelse grande dame van de 9e kunst je alles over haar rake observaties en messcherpe pen. 

Boekpresentatie Wilbert Plijnaar
Zit vooraan bij de boekpresentatie van Wilbert Plijnaar, 25 jaar Rotterdammer in Hollywood. Op uitnodiging van Cross Comix is Wilbert Plijnaar even terug in Nederland en gaat hij met De Wit in gesprek over o.a. een strakke tekenstijl.

Cartoonist Kamagurka
Geniet van het beste Vlaams en Nederlands absurdisme: cartoonist Kamagurka is te zien en horen in een college over humor en Aristoteles terwijl Gummbah in het overrompelende multimediaspektakel 'Sexboerderij Het Gouden Kalf' voordraagt uit net niet verschenen boeken. Andere aanwezige auteurs zijn onder meer Herr Seele, Maaike Hartjes, Jeroen de Leijer, Vince Logtenberg en Hanco Kolk.

Comic Art Showcase
Haal alles uit je bezoek aan Cross Comix en sla je slag bij de Comic Art Showcase in de theaterfoyer. Ontmoet de festivalgasten, bekijk het neusje van de zalm van de hedendaagse beeld- en tekencultuur. Eet een hapje mee, geniet van een Blue Velvet-optreden van Sheri Corleone Bang Bang Band Girl en koop boeken bij de pop-up store van Donner. Tijdens het festival organiseren zij de signeersessies met de auteurs.

Kijk voor het gratis stadsprogramma en het programma met masterclasses op de website van het festival.

Kaarten festivaldag
Bestel los je kaartje voor Cross Comix Festival in Theater Rotterdam voor €17,50 (studenten € 10,-) via de website.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00 € 24.50

Zondag 17 november 2019 Vanaf 14:00 tot en met 23:00