Cycle Tour Amsterdam

Pittoreske dorpjes en waterrijke gebieden

Er zijn korte routes met afstanden van 50 en 80 km en die gaan via de burg van het Amsterdam Rijnkanaal richting het zuiden van de provincie Noord-Holland. Kies je voor 50 km dan kom je door de dorpjes Nigtevecht en Ouderkerk aan de Amstel waar je bijzondere kerken en diaconiehuisjes kunt zien.

Trap je liever wat meer kilometers, kies dan voor 80 km route rondom het waterrijke gebied van Aalsmeer, waar een prachtig uitzicht hebt over het veen- en plassengebied de Westeinderplassen. Bij Ouderkerk aan de Amstel komt de route weer samen met de 50 kilometer route en fiets je terug naar de sfeervolle finishlocatie op de ArenA Boulevard.

Tussensprint en klimtijdrit

Voor de deelnemers aan de 110 en 145 km is er de mogelijkheid om de highlights van Groot Amsterdam ontdekken op de fiets. Beide afstanden vertrekken richting Landsmeer en daarna wordt er door verschillende natuurgebieden gefietst. Aangekomen bij de wielerbaan van DTS volgt er een heuse tussensprint.

Bij Spaarnwoude worden de benen van de renners die 145 km rijden nog een keer op de proef gesteld als ze aankomen bij de klimtijdrit. In Velserbroek komen de routes van de 110 en 145 km weer bij elkaar om via het Amsterdamse Bos en Ouderkerk aan de Amstel hun tocht te vervolgen naar de finish.

Goede doel: Stichting Spieren voor Spieren

Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam 2019 is Stichting Spieren voor Spieren. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Door een vrijwillige bijdrage te leveren tijdens de inschrijving kun je Stichting Spieren voor Spieren helpen om hun droom van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan een spierziekte te verwezenlijken. Ga naar website voor meer informatie over Stichting Spieren voor Spieren.

Inschrijven

Online inschrijven voor de Cycle Tour Amsterdam is mogelijk t/m donderdag 6 juni 2019 via de website. Deelnemers die zich inschrijven vóór dinsdag 28 mei maken gebruik van het voordelige Early Bird tarief. De Late Bird inschrijving duurt van 28 mei t/m 6 juni.

Op de dag van het evenement is na-inschrijving mogelijk tegen het hoogste tarief. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website of volg ons op Facebook.

Praktische informatie

Zondag 14 juni 2020 Vanaf 09:00 tot en met 17:00

* Genoemde datum en tijd voor 2020 is onder voorbehoud