D.D. Trans

Werk van deze Belgische visueel kunstenaar met een overzicht van zijn transformatie van dagelijkse voorwerpen tot lichtvoetige kunstwerken. De subtiele veranderingen die D.D. Trans toepast roepen suggesties op die voortkomen uit de Belgische traditie van het surrealisme, gepaard met humor en poëzie.

Na een ‘break’ van 10 jaar uit het kunstcircuit, toont D.D. Trans sinds 2014 in zijn tentoonstellingen oud en nieuw werk door elkaar, zonder hiërarchie of onderscheid. Zijn minimalistisch werk wordt vaak poëtisch genoemd, hoewel er steeds een duister kantje aan kleeft. De duistere kant is volgens hem de laatste jaren gegroeid, al zal het de
toeschouwer niet meteen opvallen als je zijn laatste werken bekijkt. Want het oogt nu veel frisser dan vroeger. Plastic materiaal wordt vaak gebruikt als een soort klei, dat je kan bewerken en smelten. Toevallig is er vandaag de dag aversie tegen het gebruik van plastic, een materiaal dat achteloos wordt weggegooid. “Als dat binnenkort niet meer voorhanden is, herinnert mijn werk aan een bepaalde periode dat het nog wel verkrijgbaar was’. 

Wat kunnen we verwachten in de galerie?

In de grote lege ruimte van de galerie, met zijn witte muren, heeft D.D. Trans geen vooropgezet plan uitgewerkt. Het spelen met de lege ruimte vindt hij belangrijk, aangezien de afzonderlijke werken, hoe groot of klein deze ook mogen zijn, het best solitair tot hun recht komen.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen Gratis toegang  

Vanaf Zondag 8 september 2019 tot en met Zondag 6 oktober 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00