Dag van het Kasteel

Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Spannende verhalen, kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met VERBORGEN VERHALEN VERTELD beleef je op 21 mei 2018 deze minder bekende kanten van (het leven en werken op) kastelen en buitenplaatsen.

Kastelen, huizen en buitenplaatsen, paleizen, borgen en stinzen: ze zijn zoveel meer dan zomaar een onderkomen. Het zijn iconen in het landschap, maar ook vaak een vast gegeven in de levens van velen. Want de krantenjongen weet nog goed van de waakhond die er woonde, de bakker bracht er wekelijks de bestellingen langs en vorige week nog kraste een jong stel stiekem hun initialen in de grote eik die naast de oprit staat.

De Nederlandse Kastelen Stichting wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen! Zet dus tweede pinksterdag in de agenda en ga op pad, in de buurt of juist ver weg en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

Praktische informatie

Ligging
Regio Arnhem Ja
Regio Rijk van Nijmegen Ja
Regio Veluwezoom Ja
Regio De Gelderse Poort Ja
Regio Liemers Ja
Regio Betuwe Ja
Regio Land van Maas en Waal Ja
Maandag 21 mei 2018

Fonteinallee 2 Model.NdtrcItem.HouseNumber
6865 ND, Doorwerth