De Baai

Genieten van water, eten & drinken.
De Baai is een drijvend paradijs aan het einde van de Kaap Marina in Hoorn. Zodra je het terrein op komt meteen naar links!

Deze waanzinnige plek begon in 2015 als VOLT heeft een heel eigen verhaal.
Een uitspanning, drijvend op het water. Duurzaam, in de breedste zin van het woord. Voornamelijk gemaakt van tweedehands materiaal, overal vandaan gehaald. We drijven op een oud ponton, dat nu dienst doet als basis, en vol zit met apparatuur om De Baai zelfvoorzienend te maken. Geen draadjes naar de buitenwereld.

Water gefilterd uit het IJsselmeer, alleen niet voor het glazen spoelen en de koffie. Daar waar mogelijk wordt het water hergebruikt om bijvoorbeeld de toiletten mee te spoelen. We hebben 26 zonnepanelen, en een enorme accubank in het ponton om de opgewekte stroom te bewaren. Koken doen we op houtskool en in een houtgestookte oven, voor koude avonden hebben we een beest van een houtkachel. Alle verlichting is uiteraard LED. Nogal duurzaam dus, we zijn dan ook ambassadeur van Puur Hoorn.

Bij De Baai kun je ook sporten, bewegen op en met het water. Suppen, kiten, foilen, flyboarden, wakeboarden, surfen, zwemmen, het kan en mag allemaal. Voor de activiteiten werken we samen met Eenhoorn evenementen, Van de Berg surf & snow en Supspirit. De Baai werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers en biologische producten.

Onze heerlijke appeltaart wordt bijvoorbeeld geleverd door zorgboerderij de Oostertuin, ons brood komt van de bakker van Hoorn. De wijn van wijnhandel Schermer uit Hoorn. We maken onze eigen limoncello en bakken de pizza's op hout. En dit allemaal met een uitzicht wat nooit verveelt en altijd anders is.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 1 april 2018 tot en met Zondag 30 september 2018

Dag Van Tot
Zondag 11:30 18:00
Woensdag 11:30 18:00
Donderdag 11:30 18:00
Vrijdag 11:30 18:00
Zaterdag 11:30 18:00

Vanaf Maandag 1 oktober 2018 tot en met Maandag 25 maart 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:30 18:00

* Bij mooi weer 7 dagen per week geopend. Ook individueel te huur voor evenementen.