De collectie als tijdmachine

Vanaf 24 juni is de vaste collectie van Museum Boijmans Van Beuningen in een totaal andere opstelling te zien. Emeritus hoogleraar en kunstenaar Carel Blotkamp heeft een nieuwe indeling bedacht die naar verwachting bezoekers zal verleiden tot langer kijken. ‘Ik wil slow watching bevorderen.’

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een ruime collectie met 145.000 objecten, waaronder een groot aantal werken van internationaal hoog aangeschreven kunstenaars. Van deze vaste collectie, die loopt van circa 1300 tot heden is slechts 8 procent op zaal te zien, en al zes jaar in dezelfde opstelling.
Daarin komt vanaf 24 juni verandering. Dan presenteert emeritus hoogleraar en kunstenaar Carel Blotkamp meer dan 500 kunstwerken in een nieuwe opstelling, die zowel de vaste bezoeker als de toerist zal boeien. Het idee achter deze collectiewissel is dat oude en moderne kunst, bekende en onbekende kunstwerken op een spannende manier met elkaar worden geconfronteerd.
Permanent.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 15.00

Gratis: jongeren tot en met 18 jaar, Museumkaarthouders, Rotterdampashouders, BankGiro Loterij VIPkaarthouders, Vrienden van het museum, Vereniging Rembrandt, ICOM en CIMAM, The Private Art Pass 2017, begeleiders van mensen met een handicap.

Museumpark Model.NdtrcItem.HouseNumber
3015 CX, Rotterdam