De Theateralliantie in coproductie met Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY AMADEUS

De rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.
AMADEUS vertelt het verhaal over misschien wel de grootste componist allertijden; Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God. 

Deze coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst 8 Oscars.

Onze eigen productie i.s.m. de Theateralliantie
Na het succes van de musical Fiddler on the Roof met Thomas Acda presenteert de Theateralliantie nu i.s.m. Het Nationale Theater de unieke voorstelling Amadeus die alleen in de grootste Nederlandse theaters waaronder Theater Orpheus te zien zal zijn.

De pers over Amadeus
Inmiddels zijn de eerste recensies verschenen van Amadeus, en die zijn stuk voor stuk lovend. Een greep uit de recensies:

‘De voorstelling Amadeus is groots muziektheater maar altijd draait het om de inhoud. En die is van een kwellende schoonheid.’ 
Trouw

‘De monologen van Mark Rietman als Salieri kerven in de ziel. Amadeus spiegelt deze tijd.’ 
Telegraaf

‘Het acteerwerk is virtuoos en de satire op de nuffige culturele elite is raak. Sander Plukaard is ideaal voor de rol van losbol Mozart. Mark Rietman is in de zware rol van Salieri soeverein. Hij doet dat virtuoos.’ 
De Volkskrant

‘Mark Rietman verricht in de rol van Salieri iets groots.’
NRC

‘Op alle niveaus geslaagd. Wat een feest!’ 
Scenes

De Theateralliantie in coproductie met Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
Regie Theu Boermans | Decorontwerp Bernhard Hammer | Tekst Peter Shaffer | Met: Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht e.a. | Dramaturgie Karim Ameur | Muzikale leiding Hernan Schvartzman | Arrangementen Daniel Hamburger | Apeldoorns Koor OZONkoor

Komt het Zien!
De voorstelling op zondag 3 november is te boeken met audiobeschrijving door een blindentolk van Stichting Komt het Zien! Reserveer hiervoor via 055 527 03 00 - optie 4 in het keuzemenu. Klik hier voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.


Laat weten dat jij naar deze voorstelling gaat
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Hanoszaal
  Van Tot Toelichting
€ 34.00 € 49.00

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 1 november 2019 20:00
Vrijdag 1 november 2019 20:00
Zaterdag 2 november 2019 20:00
Zaterdag 2 november 2019 20:00
Zondag 3 november 2019 14:30
Zondag 3 november 2019 14:30

Churchillplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
7314 BZ, Apeldoorn