De Waarheid

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Tijdens een stiekem weekend samen komt de onvermijdelijke confrontatie. Een spannend toneelstuk waarin de Franse schrijver Florian Zeller de knellende banden van huwelijkse trouw haarscherp laat zien. Met indrukwekkende rollen van Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck.

Florian Zeller is een van de getalenteerdste jonge Franse hedendaagse roman- en toneelschrijvers. Hij won al belangrijke toneelprijzen en onlangs konden we al genieten van zijn stuk ‘De Vader’, met Hans Croiset. ‘De Waarheid’ is een ander hoogstandje uit Zellers oeuvre. Regisseur Gijs de Lange heeft een prachtige cast met Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck tot zijn beschikking voor deze hilarische en tegelijk pijnlijke komedie over liefde, lust en ontrouw.

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan goed leven met de leugens. Tijdens een stiekem weekend samen komt de onvermijdelijke confrontatie: moeten ze de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug? Een spannend stuk, waarin Zeller de knellende banden van huwelijkse trouw haarscherp laat zien.

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 11 april 2019 tot en met Donderdag 11 april 2019

Dag Van Tot
Donderdag 20:15

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden