De wondere wereld van taal Wim Daniels

Levendige taalgeschiedenis in begrijpelijke taal
Je zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar waar komt taal eigenlijk vandaan? Taal was er niet altijd. Taal is bovendien een unieke menselijke uitingsvorm. Ga maar na: wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Wim Daniëls weet niet alleen heel veel van taal als bijzonder verschijnsel, hij vertelt er ook nog eens boeiend over. In een taal die voor iedereen te begrijpen is.

Waar komt de taal vandaan?
Tijdens dit levendige theatercollege wandelt de taalkunstenaar samen met ons door de geschiedenis van de Nederlandse taal. Zowel de gesproken als de geschreven taal. Waar komt die vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Door zijn boeken en regelmatige aanwezigheid in praatprogramma’s op zowel tv als radio is Wim Daniëls inmiddels een bekende Nederlander. Over taal heeft hij prachtige, inzichtelijke theorieën.

Nieuw inzichten
Met De wondere wereld van de taal bestrijkt Daniëls werkelijk de hele taalgeschiedenis inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en sisklanken. Op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb?

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 21.50

Vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:00