Diggy Dex & Kenny B

Ze stonden allebei meermaals op de Paard-bühne, en gaven hier fantastische shows weg waarbij muziek en het hier en nu gevierd werden. Dat smaakte dusdanig naar meer dat we ze uitnodigden om het nog eens dubbeldik over te doen. Paard en het Zuiderparktheater presenteren: één avond, twee shows, achter elkaar. Diggy Dex én Kenny B op 27 augustus in de open lucht!

Diggy Dex
Hij verkocht de kleine zaal met gemak uit in maart 2019; Dé man die met zijn Nederlandstalige hiphop blijft scoren, tot en met zesde(!) album aan toe. Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen, uit 1980) was de afgelopen jaren continu onderweg door het succes van zijn voormalige album Golven. Tezamen met zijn bandleden voelde hij zich als een karavaan op rondreis, dorstig naar het volgende optreden. En die volgden: Drie clubtournees, een festival tour en een uitgebreide theatertour, met een uitverkocht Koninklijk Theater Carré als hoogtepunt bracht hem naar honderden podia en duizenden mensen. Er waren platina hits met JW Roy (Treur Niet (Ode Aan Het Leven)) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou), jubelende recensies en uitnodigingen om liedjes te schrijven voor uiteenlopende artiesten als Guus Meeuwis, André Hazes, 3JS en Kinderen voor Kinderen. Die successen legden de basis voor Karavaan.

Kenny B
Met meer dan tien nummer 1 hits was Kenny B al een begrip in Suriname, voordat hij in 2015 het Nederlandse muzieklandschap veroverde met zijn megahit ‘Parijs’. Maar liefst 23 weken stond de single in de to 40 waarvan 7 weken op 1. Het nummer groeide uit tot de meest succesvolle Nederlandestalige hit van het jaar. Al sinds zijn achtste zingt Kenny B. Lange tijd voerde hij de band ‘Fransisco’ aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse Leger, ‘Mofo’. Toen hij op zijn 28e naar Nederland kwam, kwam zijn muzikale carrière pas echt op gang. Top Notch baas Kees de Koning was ook onder de indruk van de invalshoeken van Kenny’s teksten, de themathiek in de liedjes en de enorme ‘catchyness’.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 27.50

Dinsdag 27 augustus 2019 vanaf 20:00

Henriette Roland Holstweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2533 ST, 's-Gravenhage