Dutch Mountain Film Festival

Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Hier beginnen de bergen, dít is het decor voor het Dutch Mountain Film Festival. 

Op dit meerdaagse festival staan berglandschappen en bergculturen centraal. Uit de documentaires en speelfilms spreekt liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur, actieve betrokkenheid bij moeder aarde en nieuwsgierigheid naar verre en minder verre bergculturen. Ieder jaar leidt dit tot een interessant programma met historische filmverslagen, spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. De beste films worden bekroond met de DMFF Award.  

Dit internationale filmprogramma wordt aangevuld met een lezingen, workshops, tentoonstellingen, clinics en een wielertocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België. Een uitgelezen aanleiding, kortom, voor de fanatieke bergsporter, de gezonde buitenmens, filmliefhebber en reguliere bioscoopbezoeker om een bezoek te brengen aan Nederlands hoogste of misschien zelfs meest verheven filmfestival. 

Het DMFF behoort sinds 2014 tot de International Alliance for Mountain Film. Het internationale karakter wordt verder onderstreept door de nauwe samenwerking met Aken, net over de grens in Duitsland, waar een deel van het DMFF plaatsvindt. Kijk vanaf 15 september het programma op de website.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Dinsdag 29 oktober 2019
Woensdag 30 oktober 2019
Donderdag 31 oktober 2019
Vrijdag 1 november 2019
Zaterdag 2 november 2019
Zondag 3 november 2019