Eigenlijk heet ik Tsiwja

Eigenlijk heet ik Tsiwja
Verzorgd door Carla van Dokkum

Leven met een geleende naam
Carla van Dokkum wordt geboren als Tsiwja de Swarte. Als ze in mei 1943 twee maanden oud is, worden haar Joodse ouders bij een razzia verraden. Baby Tsiwja wordt Amsterdam uitgesmokkeld en bij pleegouders ondergebracht. Na de oorlog heet Tsiwja inmiddels Carla en ontstaat een felle strijd over de adoptie (en het fortuin dat ze erfde). Als Carla elf is raakt ze bevriend met haar klasgenootje Ebbe Rost van Tonningen. Dat hij de zoon is van de gevreesde "zwarte weduwe' zei haar niets, ze wist niet eens dat ze Joods was.
Met haar eerste man woont Carla drie jaar in Papoea-Nieuw-Guinea. Na zeventien jaar volgt een dramatische scheiding en is er van haar erfenis niets meer over.
Carla voelt zich tot haar achtenveertigste figurant in haar eigen leven. Desondanks maakt ze een opmerkelijke carrière en zit bij ministers en andere regeringsleiders aan tafel. Na een leven van ontkenning en er niet over willen praten ontmoet ze in 2015 de 97-jarige jeugdvriendin van haar moeder. Zij kon Carla veel vertellen over haar ouders en had zelfs foto's van haar vader en moeder. Carla reisde naar Israël en schreef een boek over haar leven: 'Eigenlijk heet ik Tsiwja'. 

Vanavond een schrijversontmoeting met deze opmerkelijke auteur in School 7. In de pauze en na afloop van de lezing is een boekverkoop en signeersessie.

Praktische informatie

€5,-

Donderdag 23 april 2020 Vanaf 19:30 tot en met 21:30