Equanimity – Emilio Timp

Een fascinatie voor visueel krachtenspel is wat aan de grondslag ligt van het werk Equanimity. De manier waarop je bij bruggen, gebouwen en werktuigen kunt zien wat er natuurkundig afspeelt binnen de constructie inspireert Emilio Timp Maar waar bruggen en hijskranen voornamelijk een functioneel doel hebben, wil Timp in zijn serie sculpturen de spanning van krachten omzetten in een serene ervaring.

De nieuwe serie werken die hij maakte voor EXbunker gaan opnieuw op zoek naar dit doel door gebruik te maken van fragiliteit, subtiele beweging en complexere vormen. Een combinatie tussen kunst, techniek en menselijke beleving waarmee Timp hoopt een rustpunt te kunnen creëren en de ontvanger even stil te laten staan bij de snelheid van ons bestaan.

Emilio TImp (1993) studeerde werktuigbouwkunde voordat hij begon aan zijn studie Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU). Hier kreeg hij de vrijheid om zijn afstudeerwerk Equanimity ontwikkelen, welke meermaals als kunstinstallatie is geplaatst en in enkele kunstcollecties is opgenomen. Daarnaast is Timp onderdeel van Studio Zwartframe - een in Utrecht gevestigde studio van kunstenaars en ontwerpers.

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Zaterdag 4 mei 2019 tot en met Zondag 26 mei 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 18:00
Zaterdag 13:00 18:00

* Wisselend op vrijdag geopend van 12:00-17:00.

Wilhelminapark Model.NdtrcItem.HouseNumber
3581 NE, Utrecht