Excursie Landgoed Mookerheide

Bezoek nu Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. .

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Ook kom je alles te weten over de restauratieplannen van het gebouw. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld.

Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.

Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten.
In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Meer weten over het project. www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

Praktische informatie

Leeftijd
Minimum leeftijd 6
Maximum leeftijd 90
  Van Tot Toelichting
€ 10.00

Zaterdag 27 juni 2020 Vanaf 14:00 tot en met 16:00