Expositie 'Archeologische vondsten uit Berghse bodem'

Op zondag 31 maart is er in het Stadsmuseum Bergh en in het Heemkundehuus aan de overkant, het Neije Raethuys de aftrap van de expositie “Archeologische vondsten uit Berghse bodem”. Archeologisch bodemonderzoek in ’s-Heerenberg en omgeving heeft veel aan het licht gebracht. Stadsmuseum Bergh toont in samenwerking met de Heemkundekring Bergh, die in het oude ‘Raethuys’ zetelt, een stel archeologische vondsten uit Berghse bodem in een thematentoonstelling die vanaf 31 maart is te zien.

Het is heel boeiend om op die manier de eigen geschiedenis te kunnen ontdekken. In grachten, beerputten of zomaar ergens in de bodem werden vroeger vaak dingen weggegooid, omdat ze kapot waren of omdat ze er per ongeluk in terecht zijn gekomen. Die spullen vertellen ons veel over het leven van onze (verre) voorouders. Hoe de bebouwing vroeger was kunnen we ontdekken als er op een bouwterrein in de stad of het platteland archeologisch onderzoek kan plaatsvinden. Oude funderingen vertellen ons bijvoorbeeld wat voor gebouw er gestaan heeft. En door onderzoek van het beerput-materiaal weten we hoe de mensen leefden en wat ze aten. Een van die bouwterreinen was het Gertrudis-terrein in ’s-Heerenberg waar een paar jaar geleden heel veel interessante objecten van de oude stad zijn gevonden.

In het stadsmuseum kun je de schitterende maquette zien, waar gebouwen op staan die allang verdwenen zijn, maar waar wel archeologische resten van zijn gevonden.

De expositie is tot 1 juni 2019 te bezichtigen. 

Praktische informatie

Vanaf Zondag 31 maart 2019 tot en met Zaterdag 1 juni 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:30 16:30
Dinsdag 12:30 16:30
Woensdag 12:30 16:30
Donderdag 12:30 16:30
Vrijdag 12:30 16:30
Zaterdag 12:30 16:30

Marktstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7041 AH, 's-Heerenberg