Expositie DIE BLOUE WIS | Morné Visagie | bij Nuweland

Visagie volgde een opleiding tot professionele graficus bij Warren Editions, een studio voor beeldende kunst in Kaapstad. Hij is ook de curator van een op commissie gebaseerde projectgalerie, Open 24 HRS. Dit jaar begon Visagie zijn Masters in Fine Art aan de Michaelis School of Fine Art. Hij heeft verschillende solotexposities gehad, waarvan de meest recente, getiteld "Fountain", werd gehouden in Smith Gallery, Kaapstad.

"Die Bloue Wis" bij Nuweland is een expositie van geselecteerde werken van de laatste acht jaar. Opgroeiend op Robbeneiland werd de Atlantische Oceaan die Visagie scheidde van het vasteland een terugkerende metafoor in zijn verbeelding, en de afgelopen acht jaar was de kleur blauw het belangrijkste medium in zijn werk; een persoonlijk symbool van dood, verlies, nostalgie, geheugen, religie, seksualiteit, verbanning en afstand.
Met zijn huidige werk onderzoekt hij de geschiedenis van Robbeneiland als een plaats van ontwrichting en verlies voor degenen die zijn gediscrimineerd (verbannen en gevangengezet daar), en de zee, in dit geval de Atlantische Oceaan, als een overgangsruimte tussen leven en dood.
Een digitale catalogus van deze expositie is vanaf 19 oktober 2018 op aanvraag beschikbaar.

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Vanaf Zaterdag 20 oktober 2018 tot en met Zaterdag 5 januari 2019

Dag Van Tot
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

* Naast openingstijden is het mogelijk een afspraak te maken. Op zondag gesloten.

Buren Model.NdtrcItem.HouseNumber
8536 TH, Oosterzee