Fietsen voor Het vergeten kind

Tochten voor iedereen
De organisatie heeft drie tochten uitgezet langs de mooiste plekjes van de Gooi- en Vechtstreek. De kortste tocht is die van 15 kilometer, bestemd voor families met kinderen over de heide en door de schilderachtige dorpjes Laren en Blaricum. Met een beetje geluk kom je een schaapskudde met herders tegen en loslopende Schotse Hooglanders en Charolois runderen.

De tocht van 40 kilometer is voor de gevorderde fietsers, voor volwassen en grotere kinderen. Deze route loopt langs verschillende dorpen, de Gooise heide en langs de Vecht.

Voor de echte prestatiefietsers is de tocht van 70 of 120 kilometer. Deze gaat door de gehele Gooi- en Vechtstreek en kan een of twee keer worden gereden.

Het vergeten kind

Alle opbrengsten gaan naar een nieuw project van de stichting Het vergeten kind: een opvanghotel in Almere. In Nederland wonen meer dan 100.000 kansarme kinderen die het moeilijk hebben en waarvan een groot deel niet meer thuis kan wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Bekende ambassadeurs zijn onder andere: Johnny de Mol jr en Natasja Froger.

Duurzame locatie start en finish
De start en finish vinden plaats op de locatie “De Groene Afslag”, Amersfoortsestraatweg no. 117 te Laren. Op dit terrein van het voormalige opvangcentrum voor vluchtelingen is begin 2019 een ontmoetingsplek geopend met als focus een circulaire economie en een duurzame toekomst. Alles rond eten, drinken en werken staan in dat teken.

Inschrijven

Meer informatie over de verschillende tochten, het programma op 29 september en inschrijven is te vinden op degooisetoer.nl

Praktische informatie

Zondag 29 september 2019

Amersfoortsestraatweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1251 AV, Laren Nh