Fietsexcursie over landgoed Haarzuilens

Ontdek al fietsend het afwisselende landschap en luister naar de vele verhalen die over landgoed Haarzuilens te vertellen zijn!.

Afwisselend landschap

Samen met een gids van Natuurmonumenten bezoekt u op de fiets de mooiste plekje van landgoed Haarzuilens. U maakt een afwisselende fietstocht van ongeveer 10 km. Op diverse plekken wordt even gestopt, zodat de gids wat kan vertellen over het gebied en haar bewoners. De fietstocht leidt u langs boomgaarden, over eeuwenoude kerkenpaden, door akkers, langs het beroemde Kasteel de Haar en door het nieuwe Parkbos de Haar wat in 2015 is aangelegd door Natuurmonumenten.

Eendenkooi

Tijdens de fietstocht zal er ook een bezoek gebracht worden aan de eeuwenoude eendenkooi van het landgoed. Hier neemt u een kijkje achter de schermen en hoort de verhalen hoe dat er vroeger aan toe ging in de eendenkooi.

Fiets mee

Het is de bedoeling dat u uw eigen fiets meebrengt. Mocht dit een groot obstakel zijn, dan zijn er een beperkt aantal leenfietsen beschikbaar. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar Floor Woortman f.woortman@natuurmonumenten.nl

Startpunt excursie

De gids wacht u op bij Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is ook een gezellige Gasterij waar u voor of na de fietstocht iets kunt eten en drinken.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op de grote parkeerplaats aan de Thematerweg naast geitenboerderij de Geertjeshoeve (naast Thematerweg nr.5).

 

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00

Zondag 19 april 2020 Vanaf 13:30 tot en met 16:00