Filmhuis Lisse; Red Joan

Oscarwinnares Judi Dench schittert als vanouds in Red Joan, een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde. De Britse Joan is in de 80 en leidt een rustig leven, wanneer ze plots wordt gearresteerd voor verraad en spionage. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Daar blinkt ze uit als ambitieuze twintiger Joan wanneer ze in de jaren ‘30 natuurkunde studeert aan Cambridge University. Door een toevallige ontmoeting raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo. Beide zijn van oorsprong Russisch en nauw betrokken bij de Communistische Partij. Al snel valt Joan als een blok voor de charmante Leo, maar wanneer ze een baan krijgt als assistent bij een geheim staatsproject, verkeert ze in tweestrijd tussen haar idealen en de liefde.

Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jennie Rooney. Rooney liet zich voor haar thriller inspireren door het waargebeurde verhaal van Melita Norwood, beter bekend als de ‘granny spy’, die in de Jaren ’90 werd ontmaskerd als spion voor de Russische KGB.

“Een geweldig verhaal” (Trouw)
“Dench is haar vertrouwde steengoede zelf” (TV krant)

Praktische informatie

Wat kosten de toegangskaartjes? € 7,00 Losse kaartjes € 6,00 Leden Filmhuis Lisse De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven. De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open. De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis. De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek. Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.

Dinsdag 22 oktober 2019 vanaf 20:00