Filmhuis Lisse; The Fall of the American Empire

De beslissingen van Pierre-Paul nemen hem mee op een onwaarschijnlijke reis waarbij hij al zijn verstand en creativiteit nodig heeft om zijn verschillende achtervolgers te verslaan, waaronder twee nogal verschillende vrouwen: een jonge prostituee die hem kan bevrijden, en een jonge agente die hem achter de tralies kan zetten. De film verandert gaandeweg in een subtiel onderzoek naar de hedendaagse maatschappij. Marcus Aurelius speelt met Rousseau en Machiavelli in deze geestige en sardonische satire.

Regisseur Denys Arcand voltooit met The Fall of the American Empire een trilogie die diep in de westerse samenleving, haar waarden en haar zeden doordringt. De film behandelt het concept ‘geld’: wat het betekent, hoe het wordt gebruikt, welke waarde het heeft in onze wereld en wat het mensen kan aandoen.
Met Les Invasions Barbarares (2004 in ons Filmhuis) won hij de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Met Jésus de Montréal (1989), won hij de Juryprijs in Cannes.

“Arcand fileert met sardonisch genoegen onze idiote omgang met geld” (Volkskrant)
“Een vermakelijk fris Robin Hood-verhaal met Woody Allen-achtige dialogen”

Praktische informatie

Wat kosten de toegangskaartjes? € 7,00 Losse kaartjes € 6,00 Leden Filmhuis Lisse De voorstellingen beginnen om 20:00 uur tenzij dit anders wordt aangegeven. De kassa gaat een half uur voor de voorstelling, dus om 19:30 uur, open. De kassa van het FHL bevindt zich niet bij de ingang maar achter in de foyer van Floralis. De zaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open voor het rustig zoeken van een plek. Dankzij de oplopende rijen stoelen is er overal prima zicht op het grote doek. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar – vol = vol – en leden hebben geen voorrang.

Dinsdag 8 oktober 2019 vanaf 20:00

Floralisplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 HX, Lisse