Fleddy Melculy (B)

Een mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy. Zoals Fleddy Melculy (foto: Rudie De Doncker) zelf zegt in hun bio: Awel, ’t is eigenlijk een uit de hand gelopen grap…’ Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck — tevens frontman van De Fanfaar, de backingband van Urbanus — op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat zou ontketenen. In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. Nederland lust duidelijk pap van Fleddy (en andersom). Na talloze shows in binnen -en buitenland mochten ze in 2017 als absolute kriek op de taart het voorprogramma van Guns N’ Roses op TW Classic 2017 verzorgen.

Fleddy Melculy 2016-2018
De allereerste single- video ‘T-Shirt van Metallica’ uit januari 2016 fungeerde als een singulariteit die Fleddy Melculy naar een ander sterrenstelsel schoot. De band zette in de afgelopen 2,5 jaar alle grote Benelux zomerfestivals in vuur en vlam waaronder Rock Zottegem, Graspop, Lokerse Feesten, Antwerp Metal Fest, Crammerock, Pukkelpop, TW Classic (als support van Guns N’ Roses), maakte en schroothoop van zo goed als alle Belgische en Nederlandse clubs en had ook zijn eigen metalfestival FleddyPalooza. In Nederland venividivici'de het metalbeest o.a. op Paaspop.
Maar wie is die Fleddy Melculy nu eigenlijk? En hoe heeft hij zich zo kunnen vastbijten in de Belgische en Nederlandse metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? De boosheid of de bulderlach? Het mysterie en de maskers misschien? Who knows. Who cares? Kom het gewoon zelf ontdekken!

Nieuwe (video)single + live-album!
De kont van Anouk. De Fiat Multipla. Katers. Ike…

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 0.5
Prijs tot 14.1
Zaterdag 15 december 2018 vanaf 20:00

Zijlsingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
2013 DN, Haarlem